KATFINGER | Profi Resin | sada damaškových nožů 7ks | KFs011

SKLADEM

Sada tří damaškových nožů ze série Resin. 67 vrstev damaškové oceli o tvrdosti 60±2 HRC. Profesionální ruční dobroušení a leštění. Ergonomické rukojeti z pryskyřice se zapuštěnými hliníkovými vlákny.

13650 Kč s DPH

18150 Kč s DPH Sleva 4500 Kč

Výrobce: KATFINGER

Kompletní sada všech nožů ze série Resin se kterou zdoláte v amatérské i profesionální kuchyni jakýkoliv úkon.

  • Čínský nůž, který svým vzhledem připomíná řeznický sekáček, má opět původ v rychlém vaření a asijské gastronomii, ale je však zcela jiné konstrukce. V porovnání se sekáčkem je čínský nůž lehký a tenký, aby neunavovalo ruce kuchaře při celodenní tvrdé dřině. Ostří čínského nože není rovné, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale mírně prohnuté, a to nejméně ze všech kuchyňských nožů s prohnutým ostřím.
  • „Santoku" což v přesném překladu znamená tři ctnosti (sekání, krájení a drcení), vystihuje přesně to, v čem tento nůž vyniká. Díky své výšce čepele až skoro po špičku zajišťuje pohodlné sekání, jeho dlouhá čepel zajišťuje pohodlný a dlouhý řez a s velkou plochou a tvrdostí čepele pro vás nebude drcení jakékoliv suroviny problém.Japonská tradice mečířství a nožířství je těsně spjata se středověkými bojovníky samuraji. Santoku 7" z damascénské oceli má tudíž svým tvarem kořeny, jíž ve starověkém Japonsku.
  • Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení pečiva.
  • Damaškový nůž na maso má speciálně uzpůsobenou čepel se špičkou pro přesné krájení a čištění nejen masa.
  • Nůž šéfkuchaře se stal v západních zemích nejoblíbenějším a nejpoužívanějším tvarem nože pro amatérské i profesionální kuchaře.
  • Univerzální, nebo také špikovací a nakrajovací nože, jsou tím nejvšestrannějším pomocníkem v jakékoliv kuchyni. Doma většina lidí sáhne po malém noži na drobnější práce a v profesionálních kuchyních má díky svému tvaru i délce také spoustu využití.
  • Menší nože jsou v kuchyni nejpoužívanější. Takovýmto damaškovým nožem můžete čistit zeleninu, maso, dělat ozdobné mísy nebo vykrajovat do potravin umělecká díla. Malým nožem s ostrou špičkou a čepelí se dají dělat velice malé a přesné řezy, důležité k dosažení perfektního výsledku vašeho pokrmu.

Sada obsahuje:

 

KATFINGER

Damascénská ocel je forma oceli s vysokým obsahem uhlíku vyráběna při vysokých teplotách z karbonové oceli s fragmenty železa v keramických nádobách fůzováním. Má větší obsah uhlíku než běžná ocel, tudíž se na povrchu tvoří charakteristický vzor, jedinečný pro každý nůž.

KATFINGER

67 vrstev vysoce odolné damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli docílí ideální tvrdosti i pružnosti pro perfektní manipulaci. Leštěná rukojeť z materiálu G10 určeného pro dlouhou výdrž. Tvrdost našich nožů je hodnocena 60±2 HRC. Je extrémně ostrý, lehký a odolný vůči korozi.

KATFINGER

S výběrem Vám rádi kdykoliv poradíme ať už je to ohledně nákupu nože, brusného kamene nebo jejich údržby. Při objednávce do 12ti hodin Vám nůž pošleme do druhého dne, nebo jeho odeslání naplánujeme na jakýkoliv jiný termín.

KATFINGER

Najdete u nás také sady damaškových nožů s exkluzivními slevami, které Vám můžeme upravit přesně podle Vašich představ pro jakoukoliv příležitost.

KATFINGER

Damascénská ocel (pojmenována podle syrského města Damašek) je materiál složený z více druhů železa či oceli, které se překládají v několika vrstvách. Díky tomuto postupu a důkladnému leštění je zřetelná struktura těchto vrstev.

Přihlášení